Thema's

IPC
Naast reguliere lessen volgen de leerlingen themagerichte lessen. Er staat dan een speciaal onderwerp centraal. Dit valt meestal onder de IPC lessen. Er worden in beginsel 5 thema's per jaar behandeld. Tijdens de taallessen wordt ook aan thema's gewerkt, die afwisselend per groep aansluiten bij de IPC thema's. 
Zie voor verdere informatie over IPC.

 

Kinderboekenweek
Elk jaar in oktober doen we mee aan de Kinderboekenweek. Uitgaande van het thema dat elk jaar opnieuw voor de kinderboekenweek wordt vastgesteld zal de hele school hieraan meedoen. We organiseren in samenwerking met een boekhandel een boekenverkoop in de hal van de school waarvan een deel van de opbrengst voor de school is. Daar worden boeken voor de schoolbibliotheek van gekocht. Kinderen uit de bovenbouw zijn samen met een aantal ouders verantwoordelijk voor de verkoop. Ook wordt er een boekenruilbeurs voor de kinderen georganiseerd in de aula van de school. Kinderen kunnen voor elk meegebrachte boek een ander boek uitzoeken. 

 

Landenproject
Aan het eind van elk schooljaar organiseren we het ‘Landenproject’. Tijdens deze weken staat per groep een land centraal. Dit is een thema waaraan de hele school in dezelfde periode werkt. 

We sluiten het Landenproject gezamenlijk af op de laatste dag met de 'Landendag'. Dan laten alle groepen zien wat ze geleerd hebben en hebben we zelfgemaakte etenswaren van de landen per groep in de verkoop op een grote markt op het schoolplein. De opbrengst van de Landendag besteedt de school aan extra middelen. De markt wordt gecombineerd met het Eindfeest om het einde van het schooljaar te vieren.