Overblijf

Alle leerlingen op de Europaschool blijven tussen de middag over. In deze pauze eten de kinderen in hun eigen lokaal met hun eigen groepsleerkracht. Daarna of daarvoor spelen ze buiten op een van de twee pleinen onder begeleiding van een aantal vrijwilligers en professionele medewerkers van Woest Zuid. Zij zorgen alle dagen waarop er overblijf is (ma,di,do,vr) voor een gevarieerd aanbod aan sport en spel voor alle leeftijden.

De TSO wordt gecoördineerd door Ineke Schreur. De kosten voor deze opvang zijn via het ouderbijdragecontract geregeld.

De kleutergroepen
De kleutergroepen hebben middagpauze van 12.15 tot 13.15 uur. Het eerste half uur eet de ene helft van de vijf kleutergroepen en speelt de andere helft buiten. Na een half uur wisselen de groepen om. Tijdens de overblijf spelen de kinderen op het binnenterrein. Als het regent, blijven de kinderen binnen in hun eigen lokaal of in het speellokaal.

 

Groep 3 t/m 8
De groepen 3 t/m 8 hebben middagpauze van 12.15 uur tot 13.15 uur. Er wordt afwisselend eerst gegeten en daarna buiten gespeeld. De kinderen van deze groepen spelen op het plein voor de school. Gedurende het jaar wordt dit schema geregeld gewijzigd om de kinderen de gelegenheid te geven in verschillende combinaties te spelen. Ook de leerkrachten kunnen dan met wisselende collega's de pauze doorbrengen. Bij regen blijven de kinderen binnen in hun eigen klas. Er wordt dan gezorgd voor binnen activiteiten.